Actualitate

Guvernul britanic va suspenda Parlamentul de la Londra/ Boris Johnson: Un Brexit fără acord ar fi un eşec

”Nu sunt absolut deloc descurajat de orice se va întâmpla în Parlament. Cred că ceea ce vrea poporul britanic de la noi este să ajungem la o înţelegere, să mergem mai departe şi să ieşim din UE pe 31 octombrie”, a declarat Johnson.

În cadrul unei conferinţe de presă comună cu premierul irlandez Leo Varadkar, la Dublin, Johnson a spus că a venit cu idei pentru a rezolva problema controalelor de la frontiera cu Irlanda, dar căeste puţin probabil ca luni să se înregistreze un succes.

”Am un mesaj pe care vreau să îl împărtăşesc azi cu tine, Leo, şi anume că vreau să găsim un acord, vreau să ajungem la o înţelegere”, a susţinut Johnson.

”Ca şi tine, m-am uitat cu atenţie la un Brexit fără acord, am analizat consecinţele pentru ambele ţări, atât pentru ţara noastră cât şi pentru a ta. Şi da, bineînţeles, am putea să facem asata, Marea Britanie ar putea cu siguranţă să treacă peste asta, dar fără îndoială că rezultatul ar fi un eşec al politicii de stat pentru care am fi cu toţii responsabili”, a spus Johnson.

„Deci, de dragul afacerilor, pentru fermieri şi milioane de oameni obişnuiţi care se bazează pe noi să ne folosim imaginaţia şi creativitatea pentru a termina acest lucru. Vreau să ştiţi că aş prefera mai mult decât orice să obţin un acord”, a subliniat acesta.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari pentru a fi de acord cu convocarea de alegeri anticipate, după ce în urmă cu câteva zile membrii Camerei Comunelor au respins o astfel de propunere.

Iniţiativa de suspendare a Parlamentului până pe 14 octombrie a fost aspru criticată de parlamentarii britanici.

Din păcate pentru premier, propunerea este posibil să nu fie nici de data aceasta aprobată întrucât partidele din opoziţie au făcut vineri un front comun împotriva acestuia, spunând că ei nu vor sprijini acest lucru.

Guvernul a depus o moţiune pentru convocarea de alegeri anticipate, care ar avea nevoie de susţinerea a două treimi din cei 650 de parlamentari din Camera Comunelor.

Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat miercuri, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.

Johnson, lider al campaniei de ieşire din UE în timpul referendumului Brexit din 2016, a preluat funcţia în iulie, după ce predecesorul său din partid conservator, Theresa May, a renunţat după trei încercări eşuate de a trece prin Parlament acordul negociat cu Bruxelles-ul.

Noul prim-ministru spune că vrea să scoată Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu sau fără un acord cu blocul.

https://www.mediafax.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *