Economie

În Moldova vor fi produse tractoare MTZ

Valeriu Cosarciuc a întreprins o vizită în Belarus, unde a participat la „Zilele agriculturii” şi a avut întrevederi cu membri ai guvernului de la Minsk. Pe parcursul discuţiilor a fost examinată posibilitatea asamblării tractoarelor belaruse în RM. Ministrul moldovean a ţinut să sublinieze că autorităţile de la Chişinău împreună cu cele de la Minsk vor selecta o întreprindere privată care ar putea să asambleze tractoare şi nicidecum nu se va face asamblarea la Uzina de tractoare din Chişinău, după cum se dorea mai devreme. „Noi am decis asamblarea la noi a tractoarelor MTZ care acum sunt procurate din Belarus. Partea belarusă este dispusă să colaboreze şi să ne trimită experţi pentru realizarea acestui proiect. Urmează să identificăm o întreprindere care va dori să organizeze rapid acest proces”, a menţionat Valeriu Cosarciuc. Totodată el a menţionat că „reprezentanţii Ministerului Industriei al R. Belarus au dat de înţeles că RM ar putea produce tractoare şi pentru piaţa din România”.

În prezent, în republică este produs tractorul moldo-belarus pentru viţa-de-vie, o parte din componentele căruia sunt importate din Belarus, iar o parte sunt produse în RM.

Tot la Minsk s-a decis ca în luna noiembrie, în cadrul expoziţiei „BelExpo”, să fie organizată săptămâna vinului moldovenesc. Azi, Belarus este a doua ţară din CSI, după Rusia, la importul de produse vinicole din RM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *