Timpul.md

Actualitate 20 Februarie 2017 | 14:37

Oamenii legii au efectuat percheziţii la mai multe centre comerciale din capitală

Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii în comun cu procurorii au descins astăzi la opt centre comerciale din municipiul Chișinău, unde erau puse în vînzare mai multe loturi de mărfuri de contrabandă, informează MOLDPRES.  

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, percheziții au fost operate la domiciliile administratorilor și la două depozite deținute de către aceștia. În urma verificărilor, vameșii au depistat mai multe loturi de articole de încălțăminte și de marochinărie în asortiment, valoarea totală a cărora este de peste două milioane de lei. Totodată, unul dintre administratorii cercetați a fost reținut pentru 72 de ore. Ulterior, va fi stabilit statutul procesual al celorlalte persoane vizate în anchetă.

Operațiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar inițiat pentru introducerea ilegală pe teritoriul ţării a articolelor de marochinărie și de încălțăminte prin regiunea transnistreană, fără trecerea controlului vamal. Activitatea infracțională a grupării a fost documentată timp de două luni de zile.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 3 la 10 ani de închisoare. 


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus