Timpul.md

Culinar.md 27 Februarie 2021 | 07:15

Pârjoale moldoveneşti, reţeta bunicii

 Pârjoala este un fel de mâncare românesc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină albă), usturoi, ierburi aromatice (pătrunjel, mărar, cimbru etc), mirodenii și sare.

Ingrediente:
500 g carne de viţel
500 g ceafă de porc
150 ml lapte
350 g miez de pâine albă
2 cepe mari
mărar, pătrunjel
4 ouă
300 g unt
1 cartof
200 g pesmet (la ţară se pune mălai)
piper, sare.

 Mod de preparare:
Se toacă carnea și apoi se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce. Între timp, toacăm ceapa, care se călește bine în unt, pe foc mic.

Mărarul şi pătrunjelul se toacă mărut, același lucru se întâmplă și cu cartoful, acesta din urmă se rade pe răzătoarea mică. Batem ouăle, după care le amestecăm cu pasta carnea, pâinea, ceapa, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare după gust, 100 g unt. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus