Timpul.md

Actualitate 4 Martie 2020 | 15:10

Preot din Ucraina, acuzat de trafic cu arme

Autoritățile din Ucraina au arestat un preot care s-a deplasat în mai multe zone de conflict, unde, sub pretextul misiunilor evanghelice, făcea trafic de arme, scrie The Guardian. Bărbatul a fost reținut în urmă cu câteva luni, însă cazul său nu a fost făcut public din cauza expertizei desfăşurate asupra armelor pe care le-a vândut. Reprezentanții Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că este vorba de un subiect sensibil.

Anchetatorii au declarat că, începând din 2015, preotul a efectuat „misiuni evanghelice” în estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale luptă împotriva separatiștilor susținuți de Rusia.

"S-a întors cu "trofee" periculoase, pe care le-a vândut prietenilor", au declarat reprezentanții SBU. Bărbatul a vândut, inclusiv, un lansator de grenade, șapte grenade și 800 g de dinamită. Preotul riscă până la șapte ani de închisoare.

Cazul evidențiază problema traficului de arme, în Ucraina, care a escaladat din 2014, de când a izbucnit conflictul între guvernul Ucrainei și separatiștii din estul Donețk și Lugansk. Peste 13.000 de oameni au fost uciși în urma acestor confruntări, potrivit ONU. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus