Ultima oră

100 de milioane de euro anual de la UE pentru IMPLEMENTAREA Acordului de Asociere

Deputaţii comunişti spun, însă, că Asocierea cu UE va dăuna Moldovei. ”Sunt minciuni”, a replicat diplomatul, citat de prime.md.

„Noi planificăm un sprijin financiar din partea Uniunii Europene în implementarea Acordului de Asociere în general care se va ridica aproximativ la cifra de 100 de milioane de euro anual”, susţine viceministrul de Externe, Iulian Groza.

Comuniştii însă au criticat Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb pentru că în opinia lor, documentele vor permite invadarea pieţii moldoveneşti cu produse europene.

„Cine v-a duce responsabilitatea pentru faptul că producătorii noştri autohtoni vor trebuie să falimenteze din cauza aceasta?”, a menţionat comunistul Grigore Petrenco.
Viceministrul Economiei le-a reproşat comuniştilor că speculează, întrucât doar 2 la sută % din importurile europene sunt concurente cu produsele moldoveneşti.

Deputaţii din Coaliţia de guvernare au acuzat opoziţia că ar speria cetăţenii cu mituri despre faptul că după asocierea cu UE, moldovenii nu vor mai putea tăia porcul şi nici să pună cruci pe morminte.

Moldova şi Uniunea Europeană vor semna Acordul de Asociere în luna august, iar joi Parlamentul European va vota pentru anularea regimului de vize pentru moldoveni.

Sursa: prime.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *