Muzică

17 ani de la moartea lui Kurt Cobain

Mulţi dintre noi ne amintim acea zi din aprilie 1994 când am aflat cu tristeţe că vocalistul Nirvana, idolul unei generaţii, s-a sinucis.

“Unul dintre cele mai triste lucruri legate de moartea lui Cobain este faptul că geniul şi complexitatea lui vor fi umbrite de gestul lui. Mulţi îl vor judeca, îl vor insulta sau, mai rau, îi vor atribui gestul ca fiind un fel de martiriu al rock-ului. Nu există fumuseţe în moartea lui. Nu este nici măcar o tragedie fără sens. Cine l-a cunoscut pe Kurt ştie că exista logică în gestul lui. Acea caracteristică supra-pamanteană care l-a facut să devină o figură atât de marcantă l-a şi împiedicat din a putea să facă faţă acestui statut”, scria jurnalistul Ben Thompson, în primul articol legat de moartea cântăreţului, în 1994.

Tentativele de sinucidere ale lui Kurt Cobain începuseră în martie 1994, când a luat o supradoză de pastile. În 18 matie a urmat o a doua tenativă, care a fost oprită însă de soţia sa Courtney Love.

Pe data de 8 Aprilie, la vârsta de 27 de ani, Cobain a fost descoperit mort în casa sa din Lake Washington. Lângă cadavru poliţia a descoperit şi o scrisoare, adresată prietenului său imaginar din copilarie “Boddah”. “Nu am mai simţit emoţia de a asculta sau de a compune muzică de prea mulţi ani”.

Kurt Cobain rămâne până acum una dintre cele mai influente figuri ale rock-ului alternativ.

Va fi filmat un film despre Kurt Cobain

Un nou film despre viaţa lui Kurt Cobain va fi filmat în acest an la Hollywood. Rolul principal în acest film îl va avea actorul britanic Robert Pattinson, celebru datorită filmelor "Twilight".

Pattinson a declarat de mai multe ori că se consideră mai mult un muzician decât un actor şi că cel mai bun prieten al său este o chitară. Soţia regretatului cântaret, Courtney Love va fi interpretată de Scarlett Johannson. Courtney Love a luat legătura cu regizorul David Fincher pentru acest proiect cinematografic, al cărui titlu provizoriu este "All Apologies". Acesta este regizorul unor pelicule devenite celebre, precum "Fight Club", "Se7en" şi "The Courious Case of Benjamin Button (Strania poveste a lui Benjamin Button)".

"Robert Pattinson a sunat-o şi i-a trimis e-mail-uri fără încetare. Deşi Courtney a fost nemulţumită la început de manierele lui, el este prima ei alegere pentru a-l interpreta pe Kurt. Courtney e hotărâtă ca rolul ei să fie jucat de Scarlett Johannson", a declarat o sursă pentru ziarul The Sun.

Sursa: 9am.ro, stiumuzica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *