Timpul.md

Internațional 18 Decembrie 2011 | 11:02

2 morţi şi 51 dispăruţi după ce o platformă petrolieră s-a răsturnat în Extremul Orient rus

O platformă petrolieră, cu 67 de persoane la bord, s-a răsturnat din cauza vântului puternic şi a furtunii, azi-dimineaţă, în jurul orei 03.00, în vecinătatea insulei Sakhalin.

Platforma s-a scufundat şi, potrivit primelor estimări, bilanţul victimelor este de doi morţi şi 51 de dispăruţi, relatează BBC. Totodată, au fost salvate 14 persoane.

Agenţiile de presă ruseşti anunţă că nu s-au înregistrat pierderi de petrol în mare, iar eforturile forţelor de intervenţie sunt concentrate la căutarea membrilor echipajului în viaţă.

Din nefericire, însă, este foarte puţin probabil ca printre cei dispăruţi să fi rezistat încă cineva, din cauza condiţiilor atmosferice critice şi a temperaturii de -17 grade Celsius.

Accidentul a avut loc în timp ce o navă remorca platforma dinspre peninsula Kamceatka. Structura „Kolskaya”, care aparţine companiei ruseşti „Arktikmorneftegazrazvedka” şi care se afla la circa 200 de kilometri de ţărm, a fost doborâtă de vântul puternic în cursul acestei operaţiuni.Sursa: BBC.co.uk/ Timesofoman.com
Sursa video: Youtube.com

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus