Timpul.md

Actualitate 28 Noiembrie 2019 | 08:03

200 de oi au fost salvate după patru zile de la accidentul navei din Portul Midia

După patru zile de intervenții, salvatorii au reușit să aducă la mal doar 207 oi care se aflau pe vasul răsturnat în Portul Midia. Nava eșuată în largul Portului Midia era încărcată cu aproximativ 14.000 de ovine în momentul tragediei. Autoritățile care intervin la fața locului au făcut, miercuri, mai multe decupaje în puntea superioară a navei pentru a putea ușura accesul salvatorilor către oi. Momentan, în operațiunea de salvare sunt implicați șase medici veterinari (3 voluntari și 3 din cadrul ANSVSA), transmite Mediafax.

Ovinele sunt întâi tranchilizate și mai apoi transportate cu bărcile la mal. Mai apoi sunt depozitate temporar pe cheiul din portul Midia în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ASVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă și în momentul în care își revin, sunt transportate la o fermă.

Operațiunea de salvare a oilor continuă.

O organizație internațională de protecție a animalelor a anunțat că a fost chemată joi în Parlamentul European pentru a-și prezenta opinia în cazul navei răsturnate. Reprezentanții organizației au transmis, printr-un comunicat de presă, că se așteaptă la reacții foarte puternice și chiar la infrigement din partea Comisiei Europene.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de marinari. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus