Timpul.md

IT&C 4 Decembrie 2015 | 19:20

A fost lansat computerul care costă 5 dolari

Raspberry Pi a anunțat lansarea modelului Zero, computerul care va costa 5 dolari. Deși este mult mai mic decât modelul B, cel mai popular al producătorului, este cu 40 până la 60 la sută mai rapid.

Noua tehnologie oferă mai multa putere de procesare, mai ales pentru antreprenorii din tehnologie care folosesc platforma hardware in proiectele lor.

Raspberry Pi Zero dispune de un procesor de 1 Ghz si 512 MB RAM, spatiu de stocare pe un card microSD (nu este inclus in pachetul de baza), un port USB On-the-go si un port micro-USB, dar si doua porturi video, dintre care unul mini-HDMI.

Pi Zero are o dimensiune de 3 centimetri latime si 6,5 centimetri lungime, adica aproximativ jumatate dintr-un card bancar, cu o grosime de doar 6 milimetri. Din cauza dimensiunii reduse, nu dispune de port ethernet sau modul wireless pentru conexiune la internet, insa Raspberry Pi ofera o serie de “accesorii”.Computerele produse de Raspberry Pi Foundation, o organizatie din Marea Britanie, sunt folosite cu precadere de catre dezvoltatori ca platforma hardware pentru diverse aplicatii, dar si in educatie, mai ales multumita preturilor mici, versiunile anterioare avand costuri sub 30 dolari.

Computerele ruleaza sisteme de operare bazate pe platforma Linux, in timp ce platforma hardware permite realizarea unei game largi de proiecte, de la drone de mici dimensiuni, la roboti sau chiar smartphone-uri.

Pentru cei care vor sa inceapa un proiect hardware folosind Pi Zero, Wired UK a creat un ghid pentru incepatori.

Sursa: startupcafe.ro


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus