Timpul.md

Actualitate 17 Iunie 2014 | 11:16

A încercat să treacă hotarul cu un document emis de autorităţile R. Moldova, falsificat pentru autoturismul pe care îl conducea

Un cetăţean român s-a ales cu lucrare penală după ce a încercat să treacă frontiera moldo-română cu un document emis de autorităţile R. Moldova, falsificat pentru autoturismul pe care îl conducea.

La sfârşitul săptămânii s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul român Serghei C. în vârstă de 41 ani, care conducea un ansamblul de vehicule format din autocarul marca Mercedes şi remorca marca Boro.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pentru autocarul mai sus menţionat un certificat de înmatriculare emis de autorităţile R. Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals. În legătură cu cele constatate Serghei C., a declarat că autocarul marca Mercedes a fost folosit iniţial la transportul de marfă şi ulterior a fost reutilat, fiind adaugate 6 scaune în scopul transportului de persoane, reutilarea făcându-se la o firma de specialitate din R.Moldova, de unde a primit şi certificatul de înmatriculare.

sursa: ziarulevenimentul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus