Actualitate

Acestea-s alegeri libere si corecte!?

Hartuirea membrilor Opozitiei, dar si a simpatizantilor acestora ia amploare. In cadrul unei conferinte de presa, presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat ca institutiile statului se implica masiv in campania electorala, la indicatia Partidului Comunistilor. Filat a adus mai multe exemple de intimidare a candidatilor pe lista partidului pe care il conduce, actiuni care ridica mari semne de intrebare si creeaza probleme in procesul electoral.

„La toate intalnirile cu alegatorii, la care participa reprezentantii PLDM, sunt infiltrati cetateni in stare de ebrietate sau drogati cu sarcina de a zadarnici actiunile electorale. Acestia in mare parte recunosc ca sunt trimisi de politie”, a precizat Filat. Presedintele PLDM a relatat ca un asemenea caz a avut loc la Drochia, pe 16 iulie, cand comisarul de politie, impreuna cu cativa deputati comunisti, orchestra deschis actiunile provocatorilor. Un alt scenariu a avut loc in raionul Telenesti, unde deputatul comunist Ala Ursu, insotita de ambasadorul Republicii Moldova la NATO, Victor Gaiciuc, si de un oarecare Soltoianu, au incercat sa provoace dezordine in sala unde avea loc intrunirea cu alegatorii. „Soltoianu a lovit cu picioarele in echipamentele TV, a adresat injurii si amenintari participantilor la intalnirea electorala. Acelasi individ i-a contactat telefonic pe conducatorii organizatiilor primare ale partidului din acest raion, amenintandu-i cu moartea, daca nu inceteaza campania electorala pentru PLDM”, a precizat V. Filat.

In acest sens, PLDM a atentionat opinia publica nationala si internationala asupra cazurilor de abuz, in care principalii organizatori sunt reprezentantii puterii. PLDM i-a cerut lui V. Voronin sa calmeze organele de forta si sa asigure conditii pentru ca cetatenii sa-si poata alege liber deputatii in Parlamentul Republicii Moldova.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *