Opinii și Editoriale

Actiunea MAE poate crea un precedent periculos

„Actiunea Europeana”, o miscare politica amorfa, acceptand-o in randurile ei pe Vitalia Pavlicenco cu cele cateva drapele pe care le avea, a dezlantuit un adevarat razboi impotriva uneia dintre cele mai prestigioase publicatii de respiratie romaneasca din Basarabia – TIMPUL. Toate site-urile sunt pline de denigrari la adresa directorului acestui ziar, abunda in neadevaruri si mustesc de rautate.

Se pare ca MAE a „uitat” de sloganul electoral cu care a fost inregistrata la CEC si a adoptat un alt slogan, gen „mainile curate” al lui Iu. Rosca. Dar, oare sa nu stie Anatol Petrencu si Vitalia Pavlicenco unde este adevarata coruptie?! Suntem convinsi ca stiu, doar ca ei bat acolo unde s-a dat comanda… Rusine! Mai ales ca, la o adica, nu toti membrii MAE sunt ingeri la acest capitol. Noi, un grup de cititori ai TIMPULUI din r-l Nisporeni, ii rugam insistent pe dnii Petrencu si Pavlicenco sa ne spuna: cine le finanteaza atat de generos formatiunea in aceasta electorala? Au un buget strict directionat: de a distruge un partid politic de dreapta cu sanse reale de a accede in parlament. Lesne de inteles cine sta in spatele acestui buget.

In fituica lui Rosca, „Flux”, precum si la televiziunea EU TV, liderii formatiunilor AMN, PL, PLDM sunt prezentati in cel mai murdar mod posibil. Acestia, insa, au acceptat acest tip de joc democratic din RM si n-au tabarat peste respectivele institutii media, cum a facut-o cei 30 de tineri din asa-zisa aripa tanara a MAE. Liderii MAE au folosit acesti tineri pe post de comandouri. E periculos, barem si din simplul motiv ca ar putea sa creeze un precedent periculos. E de datoria institutiilor media sa ia atitudine transanta fata e atacurile la care se deda fara menajamente MAE. TIMPUL este un ziar independent, care-si respecta cititorii, precum si politica editoriala. Si am salutat de la bun inceput intentia dlui director Constantin Tanase de a nu permite hartuieli dintre liderii partidelor de dreapta.

M. Ciobanu, V. Sofienco, E. Varlan – in total, 33 de semnaturi

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *