Timpul.md

Ultima oră 27 Septembrie 2016 | 09:58

Actorul român Sebastian Papaiani a încetat din viaţă

În luna mai actorul a fost internat de urgenţă pe secţia de neurologie de la Spitalul Universitar. 

Actorul Sebastian Papaiani a murit, anunţă televiziunile de ştiri. În luna mai, Sebastian Papaiani a fost internat de urgenţă pe secţia de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce a suferit un atac cerebral. El a fost spitalizat şi în august după ce soţia sa l-a găsit căzut în baie.

Născut pe 25 august 1936 la Piteşti, Sebastian Papaiani şi-a petrecut copilăria într-un cartier de la marginea oraşului argeşean. 

Mai târziu a părăsit oraşul natal pentru Bucureşti, unde a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică.

A absolvit în anul 1960, iar în 1963 a debutat şi în cinematografie, primind un rol în comedia „Un surâs în plină vară”, regizată de Geo Saizescu.

De atunci, a continuat să filmeze, fiind distribuit în producţii precum „Dimineţile unui băiat cuminte”, „Brigada Diverse intră în acţiune”, „Brigada Diverse în alertă!”, „B.D. la munte şi la mare”, „Cu mâinile curate”, „Ciprian Porumbescu”, „Fraţii Jderi”, „Păcală”, „Toamna bobocilor”, „Roşcovanul”, „Toate pânzel sus”, „Iarna bobocilor”, „Nea Mărin miliardar”, „Secretul lui Bachus”, „Liceenii” şi „Păcală se întoarce”.

Sebastian Papaiani a murit. În ultimii ani, actorul a putut fi văzut şi în unele seriale de televiziune, printre care „Numai iubirea”, „Lacrimi de iubire”, „Daria, iubirea mea” şi „Nimeni nu-i perfect”.

În onoarea actorului, Cinematograful Modern din Piteşti se numeşte de la 1 martie „Cinema Sebastian Papaiani”.

Sebastian Papaiani a fost căsătorit cu actriţa Eugenia Giurgiu, cu care are un fiu. În prezent, artistul locuieşte la Gruiu, judeţul Ilfov, împreună cu actuala soţie, Marcela.

sursa: mediafax.ro/gandul.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus