Actualitate

ACUM cere actiuni pentru sustinerea migrantilor

Dreptul de calatorie in UE fara vize, reducerea costurilor pentru actele civile, diminuarea taxelor consulare si oferirea de asistenta consulara calitativa emigrantilor sunt doar cateva dintre actiunile pe care Asociatia Comunitatilor Unite ale Moldovei (ACUM) le propune conducerii de varf a RM pentru sustinerea migratilor moldoveni.

Sergiu Raileanu, secretarul ACUM, a relatat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca programul de actiuni propuse conducerii RM a fost aprobat in cadrul sedintei de constituire a Asociatiei, la 7 martie 2009, la Roma.

Migrantii moldoveni mai cer respectarea dreptului la munca si la asistenta sociala medicala, reducerea coruptiei, facilitarea participarii lor la procesul de luare a deciziilor, crearea oportunitatilor de investitii in economia RM, precum si crearea unui minister care se va ocupa de problemele migrantilor si a copiilor ramasi acasa. „Din pacate, parerea noastra conteaza doar la banca, nu si in procesul de luare a deciziilor”, a mai spus Raileanu.

INFOTAG

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *