Externe

Admiterea la studii în România

Ambasadorul român, Marius Lazurca, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu exclude că perioada de admitere va fi prelungită, în funcţie de fluxul de solicitări. Ambasadorul a informat că va exista o singură comisie de admitere, care va avea zile de lucru la toate cele trei consulate. Până în prezent, Guvernul României a declarat vacante 2150 de burse pentru tinerii din R. Moldova, cu perspectiva dublării numărului acestora.

Marius Lazurca a explicat că în condiţiile în care numărul burselor va fi dublat, România va acoperi aceste cheltuieli de şcolarizare dintr-un fond de rezervă, iar de la 1 ianuarie 2011 va încerca ca toate cele circa cinci mii de burse să fie prevăzute în Bugetul de stat al României pentru anul viitor.

Metodologia programului de studii în România pentru anul universitar 2010-2011 poate fi găsită pe site-urile Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a Ministerului de Externe al României şi pe cel al Ambasadei României la Chişinău.
Potrivit unui protocol de colaborare, pentru anul 2010-2011 România va acorda pentru învăţământul preuniversitar 950 de locuri, inclusiv 70 de locuri pentru raioanele de est ale R. Moldova, 50 de locuri cu bursă şi 150 de locuri fără plata taxelor de şcolarizare, dar fără bursă, sunt pentru tinerii moldoveni care au absolvit gimnaziul în România. Pentru învăţământul universitar sunt acordate 1100 de locuri, iar pentru studii de masterat 50 de locuri. Pentru învăţământul postuniversitar – rezidenţiat şi pentru cei care sunt în ciclul III studii universitare doctorat se oferă câte 25 de locuri.  

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *