Internațional

Adrian Mutu, suspendat 9 luni

Astfel, fotbalistul român va absenta de la startul stagiunii 2010-2011 din Serie A, conform jurnaliştilor italieni, Mutu urmând să rateze aproximativ nouă etape din campionat.

"Le cer scuze echipei şi fanilor, speram într-o suspendare mai mica!" – a remarcat Adrian Mutu, pentru site-ul oficial al Fiorentinei.

"Acum rămâne să vedem dacă vom face sau nu recurs la TAS pentru decizia luată luni. Vom face o cerere pentru a face derogare pentru meciurile amicale. Adrian este dezamăgit şi nemulţumit", a menţionat Paolo Rodella, avocatul jucătorului.

"Ma aşteptam la jumătate de an. E cam mult 9 luni. Suspendarea lui va expira când încep deja campionatele puternice. Nu e o situaţie printre cele mai bune, mai fericite, nici pentru Fiorentina. Toţi antrenorii îşi vor jucătorii aproape tot timpul", este de părere Gică Popescu.

Strategia avocaţilor lui Mutu s-a bazat pe faptul că pe prospectul medicamentului luat nu figura existenţa sibutraminei. De asemenea, apărătorii lui Adrian au încercat să dovedească faptul că respectiva substanţă nu îmbunătăţeşte performanţele sportive.

În condiţiile în care a fost suspendat pentru nouă luni de zile, Mutu va rata partidele României cu Albania (3 septembrie), Belarus (7 septembrie) şi Franţa (9 octombrie), contând pentru preliminariile Campionatului European din 2012.

CONI (Comitetul Olimpic Italian) a anunţat, în data de 28 ianuarie 2010, că Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după partida cu Bari din Serie A. La o singură zi distanţă, CONI a precizat că Mutu a fost pozitiv (tot cu sibutramină) şi la un alt control antipoding făcut după meciul cu Lazio (în Cupa Italiei), care a avut loc pe 20 ianuarie.

După: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *