Timpul.md

Actualitate 21 Noiembrie 2019 | 08:41

Adrian Zuckerman, confirmat de Senatul american pentru funcţia de ambasador al SUA în România

Senatul american a votat miercuri, în număr de 65 pentru şi 30 împotrivă, numirea avocatului Adrian Zuckerman pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România, anunţă cotidianul The Washington Post.

Adrian Zuckerman este un avocat în indrustria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a imigrat în copilărie din România către Statele Unite.

Conform audierii sale din faţa Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului american, în momentul nominalizării sale care a avut loc în iunie, oficialul american a afirmat că intenţionează să se revanşeze faţă de ospitalitatea americanilor prin promovarea intereselor Washingtonului la Bucureşti.

„Dacă voi fi confirmat, voi continua oferirea sprijinului pentru eforturile notabile (întreprinse, n.red.) împotriva corupţiei din România”, a declarat acesta în luna iunie. „Lupta împotriva corupţiei şi sprijinirea independenţei judiciare sunt vitale pentru prosperiatatea şi siguranţa României pe termen lung”, a adăugat Zuckerman.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus