Timpul.md

Actualitate 4 Februarie 2020 | 18:12

Agricultură în era digitală: fermierii români îşi vor putea lista cerealele online către piaţa naţională şi internaţională

Platforma Commoditrader, un fintech danez, a semnat un parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Porumb din România, formată din 500 de fermieri, pentru listarea şi comercializarea produselor agricole, online, gratuit.

Platforma Commoditrader, un fintech danez înfiinţat în 2018, le permite celor 500 de fermieri din Asociaţia Producătorilor de Porumb din România şă-şi listreze produsele agricole într-o piaţă online, unde casele comerciale locale, internaţionale şi externe pot licita porumbul produs în fermele româneşti.

În 2019, România a avut o producţie de 16 milioane de tone de porumb, în scădere cu 13% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul Agriculturii. Totuşi, România se clasează în top cinci producători de porumb la nivelul Uniunii Europene. În 2017 şi 2018, România a fost pe primul loc în topul UE al producătorilor de porumb.

„În prezent, APPR reuneşte aproximativ 500 de fermieri locali şi organizaţii mici care lucrează împreună 500.000 de hectare de terenuri agricole. Prin activitatea noastră, ne propunem să le oferim informaţii tehnice, economice, legislative şi comerciale, care vor avea un impact pozitiv asupra fermei şi a activităţii fermierului”, a declarat Alina Creţu, director executiv, Asociaţia Producătorilor de Porumb din România.

https://www.zf.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus