Cultură

Ai carte, ai parte!

Proiectul National „Spre cultura si civilizatie prin lectura” ajunge la Glodeni

Proiectului National „Spre cultura si civilizatie prin lectura” va ajunge, pe 19 februarie, la Glodeni, unde vor avea loc o serie de activitati dedicate aniversarii a 100-a de la nasterea scriitorului si profesorului Vasile Coroban. Manifestarile vor avea loc in incinta Casei raionale de Cultura a orasului Glodeni (str. Stefan cel Mare 16).

Potrivit Claudiei Balaban, coordonatorul proiectului, presedintele Sectiei Nationale a Consiliului International al Cartii pentru Copii si Tineret, programul va demara cu simpozionul „Vasile Coroban – carturarul, criticul, polemistul”, la care vor participa istorici si critici literari din Chisinau, reprezentanti ai Directiei Cultura si ai Bibliotecii Raionale Glodeni.

De asemenea, vor fi lansate doua carti: volumul „Vasile Coroban: un arbitru intr-o lume a arbitrarului”, editat de „Stiinta” si cartea „Omul de spirit”, publicata de Editura „Cartier”, care va fi prezentata de autor – prozatorul Vladimir Besleaga.

Ca de fiecare data, bibliotecile publice si liceale din raionul Glodeni se vor imbogati cu o multime de carti, oferite de catre organizatorii proiectului. Valoarea totala a lor constituie circa 30000 lei.

Proiectul National „Spre cultura si civilizatie prin lectura” este o campanie de promovare a lecturii si cartii, demarata in martie 2007 si urmareste cateva obiective:
consolidarea si dezvoltarea potentialului uman al tarii noastre prin intermediul promovarii lecturii ca factor esential in educatie, informare si realizare sociala; asigurarea bibliotecilor publice si scolare cu literatura necesara; extinderea retelei de librarii in teritoriul republicii pentru a facilita accesul la carte.

Organizatorii Proiectului sunt Sectia Nationala a Consiliului International al Cartii pentru Copii si Tineret (IBBY), Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei, Academia de Stiinte a Moldovei, Biblioteca Nationala pentru Copii „Ion Creanga”, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Uniunea Artistilor Plastici din Moldova, Primaria municipiului Chisinau, Societatea de Distributie a Cartii „Pro-Noi”, Intreprinderea Editorial-Poligrafica „Stiinta”, Fundatia Cartii, Directiile raionale Cultura, Directiile raionale Educatie, Tineret si Sport.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *