Timpul.md

Cultură 17 Februarie 2010 | 09:15

Ai carte, ai parte!

Proiectul National „Spre cultura si civilizatie prin lectura” ajunge la Glodeni

Proiectului National „Spre cultura si civilizatie prin lectura” va ajunge, pe 19 februarie, la Glodeni, unde vor avea loc o serie de activitati dedicate aniversarii a 100-a de la nasterea scriitorului si profesorului Vasile Coroban. Manifestarile vor avea loc in incinta Casei raionale de Cultura a orasului Glodeni (str. Stefan cel Mare 16).

Potrivit Claudiei Balaban, coordonatorul proiectului, presedintele Sectiei Nationale a Consiliului International al Cartii pentru Copii si Tineret, programul va demara cu simpozionul „Vasile Coroban – carturarul, criticul, polemistul”, la care vor participa istorici si critici literari din Chisinau, reprezentanti ai Directiei Cultura si ai Bibliotecii Raionale Glodeni.

De asemenea, vor fi lansate doua carti: volumul „Vasile Coroban: un arbitru intr-o lume a arbitrarului”, editat de „Stiinta” si cartea „Omul de spirit”, publicata de Editura „Cartier”, care va fi prezentata de autor - prozatorul Vladimir Besleaga.

Ca de fiecare data, bibliotecile publice si liceale din raionul Glodeni se vor imbogati cu o multime de carti, oferite de catre organizatorii proiectului. Valoarea totala a lor constituie circa 30000 lei.

Proiectul National „Spre cultura si civilizatie prin lectura” este o campanie de promovare a lecturii si cartii, demarata in martie 2007 si urmareste cateva obiective:
consolidarea si dezvoltarea potentialului uman al tarii noastre prin intermediul promovarii lecturii ca factor esential in educatie, informare si realizare sociala; asigurarea bibliotecilor publice si scolare cu literatura necesara; extinderea retelei de librarii in teritoriul republicii pentru a facilita accesul la carte.

Organizatorii Proiectului sunt Sectia Nationala a Consiliului International al Cartii pentru Copii si Tineret (IBBY), Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei, Academia de Stiinte a Moldovei, Biblioteca Nationala pentru Copii „Ion Creanga”, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Uniunea Artistilor Plastici din Moldova, Primaria municipiului Chisinau, Societatea de Distributie a Cartii „Pro-Noi”, Intreprinderea Editorial-Poligrafica „Stiinta”, Fundatia Cartii, Directiile raionale Cultura, Directiile raionale Educatie, Tineret si Sport.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus