Social

Ajutor financiar pentru familia femeii strivite de un copac în sectorul Buiucani

Valeriu Nemerenco a menţionat că pretura a acordat sprijin pentru organizarea funeraliilor. De asemenea, autorităţile au organizat masă de pomenire şi transport la locul înhumării.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Eliferii Haruţa, şeful de la „Spaţii Verzi”, a comunicat că după ploile de la începutul săptămânii trecute s-au prăbuşit 72 de arbori. Pe 17 iunie s-au prăbuşit alţi 17 arbori, iar în timpul ploii şi furtunii de pe 18 spre 19 iunie au fost solicitaţi muncitorii pe 14 adrese, unde au căzut copaci şi crengi. Pe 13 adrese deja s-au lichidat, iar pe o adresă urmează ca muncitorii să intervină astăzi, deoarece trebuie deconectată şi energia electrică.

Eliferii Haruţa s-a adresat administraţiei municipiului să atragă atenţie mai mare spaţiilor verzi şi să aloce cele 9 milioane de lei care au fost reduse din buget pentru a putea procura echipament. „Rog şi CMC şi administraţia să fie întorşi aceşti bani pentru a reuşi să defrişăm arborii bătrâni şi uscaţi. Oraşul a îmbătrânit, avem nevoie de plantaţii noi”, a comunicat şeful de la „Spaţii Verzi”.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu a solicitat informaţii despre posibilitatea de a planta copaci mai mari, de 2 metri, care să şi crească mai repede. Totodată, acesta a propus ca defrişările să aibă loc parţial, nu să se taie toţi copacii de pe stradă în acelaşi timp.

IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *