IT&C

Aleg Cariera IT. Artiom Vladimir, tânărul pasionat de webdesign

„E nevoie multă muncă pentru a deveni un designer bun. Îmi place jobul meu. Dacă aș fi construit case și mi-ar fi plăcut asta, sunt convins că aceste case ar fi fost frumoase. Dacă aș fi lipit ceva din lut, mi-ar fi ieșit niște sculpturi drăguțe. Dacă vrei să devii designer doar pentru că aduce mulți bani, atunci nu vei fi unul bun. Inițial am creat site-uri gratuit pentru toate rudele mele. Primul client mi-a plătit 100 de dolari. A ieșit nu prea reușit, dar am fost mulțumit de creația mea”, a declarat tânărul.

Artiom consideră că studiile sunt importante și necesare, dacă îți dorești un viitor asigurat. „Trebuie neapărat să învățați, dar eu am învățat de sine stător. Făceam ceea ce îmi plăcea și astfel am învățat lucrurile care le pot face acum”, a subliniat Artiom.

Tânărul a participat în cadrul unui concurs organizat de o companie de top din Rusia și a reușit să câștige premiul mare. „Trebuia să creăm un site de o pagină, iar Sharon Stone să facă publicitate unei sticle cu chefir. M-am gândit să îl numesc „White Mustache”. Finisasem în ultimile zile ale concursului și am reușit să expediez lucrarea mea. M-au invitat să lucrez în cadrul companiei lor, dar am refuzat pentru că plătesc puțin”, a spus el.

Artiom a creat suveniruri pentru cei care vizitează țara noastră. „Prietenul care m-a inițiat în webdesign a decis să plece în Rusia și am vrut să îi facem un cadou. Am creat un suvenir pentru oaspeții Moldovei. Am turnat pământ moldovenesc într-o sticlă și am calculat cam câte procente din Moldova dăruim celui care ne vizitează țara”, a adăugat Artiom.

Tânărului îi place să cânte la chitară, se ocupă cu scrima, face snowboard și practică înotul.

„Această profesie are un viitor sigur. Internetul se dezvoltă și vor mai apărea și alte profesii”, a conchis sursa.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *