Timpul.md

Internațional 9 Noiembrie 2020 | 08:45

Alegeri SUA 2020. Trump contestă în continuare rezultatul alegerilor din SUA: „De când presa jalnică stabileşte cine este noul preşedinte?“

Donald Trump contestă în continuare rezultatul alegerilor din SUA, de data aceasta postând un mesaj furios pe Twitter la adresa presei. În postarea sa, poreşedintele preia aceeaşi poziţie exprimată cu o zi în urmă de avocatul său, Rudy Guliani, care preciza că „televiziunile nu decid alegerile. Instanţele de judecată, da”.

„De când presa jalnică stabileşte cine va fi noul nostru preşedinte? Cu toţii am aflat tot felul de chestii în ultimele două săptămâni”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Cu o zi în urmă, avocatul acestuia, Rudolf Giuliani, a avut o reacţie cu totul neobişnuită la adresa televiziunilor.

„Cine a decis victoria? Ei toţi? O, Doamne! Toate reţelele de televiziune! Oau! Toate televiziunile! Trebuie să nu mai ţinem cont de lege! Judecătorii nu contează. Toate televiziunile, toate. Toate posturile de televiziune au crezut că Biden va câştiga cu 10%. Doamne, ce s-a întâmplat? Haideţi, să nu fim ridicoli! Televiziunile nu decid alegerile. Instanţele de judecată, da. Doamne, aproape 700.000 de voturi pe care Trump le avea avans acum două zile, au dispărut!”, a declarat Rudy Giuliani.

El este cel care a dus o luptă personală cu Joe Biden, alimentând acuzaţiile la adresa fiului acestuia, Hunter Biden, cu care a lucrat la aceeaşi firmă de avocatură, şi amestecând inclusiv numele României în acest scandal.

Presa americană relata, vineri seara, că Donald Trump ar fi fost furios pe echipa sa de avocaţi, în frunte cu Rudy Giuliani, căreia îi reproşa că nu este suficient de activă pentru contestarea alegerilor.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus