Timpul.md

Actualitate 1 Octombrie 2015 | 11:17

Alertă falsă cu bombă în „Orăşelul Demnităţii”

„Orăşelul Demnităţii” din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost percheziţionat de Centrul tehnico-criminalistic de expertize judiciare. 

Poliţiştii susţin că ar fi primit un apel telefonic prin care s-a anunţat că în Piaţă ar exista material explozibil. Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost înconjurată de oamenii legii, care au restricţionat accesul populaţiei şi au evacuat o parte din protestatari, transmite IPN.

„Am avut un apel prin care s-a comunicat că avem o alertă cu bombă şi poate fi afectată Piaţa Marii Adunări Naţionale. Secţia tehnico-explozivă împreună cu Centrul criminologic au folosit mijloace speciale şi câini detectori pentru a verifica acest teritoriu. Obiecte suspecte nu au fost depistate. Va fi iniţiată cauza penală, iar acţiunea poate fi calificată drept act de huliganism”, a declarat Nicolae Bodrug, şeful Centrului tehnico-criminalistic de expertize judiciare.

Protestatarii au fost avertizaţi şi îndemnaţi să părăsească teritoriul, dar unii au rămas în corturi. „Ni s-a spus că este o alertă cu bombă. Eu cred că este falsă, ei nu caută bombe, dar instrumente, cuţite înainte de 4 octombrie şi cred că aceasta este o provocare din partea celor cărora le încurcăm stând aici, adică guvernării. Trebuie să fim calmi, în scurt timp vor permite să intre toţi oamenii înapoi”, a menţionat Ruslan Garbiţchi, membru al Platformei DA.

„Nu s-a găsit nimic, alerta a fost falsă. Nu am părăsit locul pentru că aici se întâmplă des aşa ceva. Ultima dată a fost duminică”, a spus Vitalie Paşcan, încă un protestatar.

IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus