Actualitate

Alertă falsă cu bombă în „Orăşelul Demnităţii”

Poliţiştii susţin că ar fi primit un apel telefonic prin care s-a anunţat că în Piaţă ar exista material explozibil. Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost înconjurată de oamenii legii, care au restricţionat accesul populaţiei şi au evacuat o parte din protestatari, transmite IPN.

„Am avut un apel prin care s-a comunicat că avem o alertă cu bombă şi poate fi afectată Piaţa Marii Adunări Naţionale. Secţia tehnico-explozivă împreună cu Centrul criminologic au folosit mijloace speciale şi câini detectori pentru a verifica acest teritoriu. Obiecte suspecte nu au fost depistate. Va fi iniţiată cauza penală, iar acţiunea poate fi calificată drept act de huliganism”, a declarat Nicolae Bodrug, şeful Centrului tehnico-criminalistic de expertize judiciare.

Protestatarii au fost avertizaţi şi îndemnaţi să părăsească teritoriul, dar unii au rămas în corturi. „Ni s-a spus că este o alertă cu bombă. Eu cred că este falsă, ei nu caută bombe, dar instrumente, cuţite înainte de 4 octombrie şi cred că aceasta este o provocare din partea celor cărora le încurcăm stând aici, adică guvernării. Trebuie să fim calmi, în scurt timp vor permite să intre toţi oamenii înapoi”, a menţionat Ruslan Garbiţchi, membru al Platformei DA.

„Nu s-a găsit nimic, alerta a fost falsă. Nu am părăsit locul pentru că aici se întâmplă des aşa ceva. Ultima dată a fost duminică”, a spus Vitalie Paşcan, încă un protestatar.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *