Timpul.md

Afaceri 22 Decembrie 2011 | 05:29

Alexandra Can: Datorită calităţii produselor noastre, am depăşit cea mai acută perioadă a crizei economice globale

Alexandra Can s-a născut pe 10 decembrie 1952, în Sireţi, Străşeni. Fost ministru al Industriei şi Comerţului, din 1999 până în prezent este directoare a Fabricii ARTIMA SA, dar şi membră a Consiliului de observatori „Romaniţa” SA din Hânceşti şi consilier economic la câteva întreprinderi cu capital străin.

Prinsă în îndatoririle zilnice a unui director de fabrică, doamna Alexandra Can a binevoit totuşi să vorbească şi cu noi, pentru a ne spune cum reuşeşte să conducă o afacere care, de 15 ani, îşi orientează producţia exclusiv spre piaţa Europei Occidentale şi cum izbuteşte să facă faţă cu brio reţelei internaţionale de concurenţă.

Deşi fabrica pe care o conduce de mai mult de un deceniu a fost grav afectată de criza economică din ţară, pentru diminuarea riscurilor Alexandra Can a avut întotdeauna un plan de acţiuni anticriză, care au ajutat-o să menţină întreprinderea în stare de activitate. „Pentru a înfrunta efectele crizei mai uşor, am promovat mereu managementul pozitiv, astfel încât angajaţii să se simtă în siguranţă, dar şi să fie conştienţi de responsabilitatea pe care o au atunci când vine vorba de munca lor”, a spus ea. Astfel, în ciuda intemperiilor financiar-economice, doamna de afaceri Alexandra Can a ţinut să investească în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţii săi, ceea ce a asigurat o producţie cotată la standarde de calitate europene. „De 15 ani facem acest lucru cu succes şi, datorită calităţii, am depăşit până în prezent cea mai acută perioadă a crizei economice globale”, a punctat Alexandra Can.

Prin urmare, articolele de marochinărie produse la ARTIMA, începând de la geamantane pentru călătorii până la poşete de damă, sunt mereu în tandem cu moda, destinate necesităţilor practice, dar şi pasiunilor consumatorilor. „Nu avem nevoie decât de discernământ, o echipă bună de tehnicieni, disciplină şi puţină imaginaţie”, ne-a dezvăluit formula succesului Alexandra Can.

Întrebată care sunt calităţile unei femei de afaceri care s-a afirmat pe piaţa din Occident, Alexandra Can a mărturisit simplu: „Să exploateze pe deplin calităţile profesionale ale unui lider, să muncească foarte mult şi să fie inspirată…”.Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus