Timpul.md

Spectacole 26 Martie 2013 | 06:17

Alexandrina Bivol: „Îmi place să spun DA provocărilor”

S-a născut pe 4 octombrie 1994, în orașul Chișinău. A studiat pianul la Școala de Muzică „Eugen Doga” din capitală. În prezent este elevă la Liceul Teoretic „Spiru Haret”.  

Cântă muzică populară de la patru ani, iar de la nouă – și ușoară. Tot de la vârsta de nouă ani a început să lucreze în televiziune, la „Moldova 1”, la emisiunea „Magazinul copiilor”. La Radio Moldova, lucrează în cadrul a două emisiuni: „Tineradio” și „Ora copiilor”. S-a produs și în spoturi publicitare televizate. A participat la Festivalul-concurs de muzică populară „Tamara Ciobanu”, ediția a X-a, unde a obținut locul I. La Concursul „Debut la orice vârstă” s-a învrednicit de Marele Premiu. Anul 2010 îi aduce premiul I la Concursul internațional „În grădina cu flori multe” de la Cernăuți.
 
Tânăra interpretă de muzică populară și ușoară Alexandrina Bivol face față mai multor provocări. La Concursul internațional „Steaua Carpaților” din Brașov a luat locui I. De asemenea, a participat la Concursul național francofon „Chantons amis”. „Aici am cântat în duet cu sora mea, Ana-Maria Bivol, și ne-am bucurat de premiul I. De asemenea, cânt cu verișoarele mele în Ansamblul etnofolcloric „Iedera”, condus de mătușa mea, Valentina Osoianu. În același timp, mai activez în Ansamblul Liceului Teoretic „Spiru Haret”, ne povestește Alexandrina Bivol.

Sâmbătă, tânăra artistă a evoluat în Piața Marii Adunări Naționale, la spectacolul susținut în cadrul proiectului „Ora Planetei”. „Cânt mai mult folclor. Am colaborat cu orchestrele „Lăutarii” și „Folclor”, conduse de maeștrii Nicolae Botgros și Petre Neamțu. Cântecul l-am moștenit de la mama – Maria Osoianu. Din fragedă copilărie am crescut în sânul tradițiilor și datinilor noastre românești. Pentru mine este o mândrie să interpretez cântecul autentic, cules din folclor și să port costumul național”, zice tânăra interpretă.

De sărbători, de obicei, ea participă la diverse concursuri - cel dedicat Sfintelor Paști, Crăciunului sau cântecului ostășesc. A prezentat, de asemenea, cele două ediții ale Festivalului-concurs „La izvorul osoiencelor”. „Nu știu dacă o să fiu în permanență pe scena profesionistă, însă la sigur vreau să promovez și să valorific ceea ce avem mai frumos – folclorul. Vreau să-mi continui studiile la Universitatea din Cluj, la două specialități – jurnalism și actorie. Mereu mă agăț de fiecare șansă care se ivește. Îmi place să spun DA provocărilor”, ne-a mai spus tânăra interpretă, de care la sigur vom auzi și în viitor.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus