Timpul.md

Actualitate 26 Iulie 2021 | 19:38

Alexandru Tănase: PAS a respectat procedura legală

 

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, susține că pauza de trei zile până la convocarea unei noi ședințe a Parlamentului, pentru a fi aleasă conducerea organele lucrative a Legislativului este „absolut legală, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului”. Cu un asemenea mesaj a venit deputatul pe pagina sa de Facebook.

Într-un comentariu al postării, fostul președinte al Curții Constituționale a venit cu un comentariu, unde precizează că „solicitarea făcută de către cei de la PAS este conform legii”.

„Asta este procedura legală de constituire a Parlamentului”, a scris Tănase.

Amintim că, astăzi, imediat după ce președinta țării, Maia Sandu, și-a finisat discursul în plenul Parlamentului, la ședința de constituire, s-a luat o pauză până joi, 29 iulie, când va fi convocată în ședință din nou Legislativul pentru a alege conducerea și organele de lucru ale Secretariatului și Parlamentului.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, precum și Partidul Șor și-au arătat nemulțumirea față de decia PAS de a amâna alegerea conducerii și organelor lucrative ale Legislativului până joi.

Ulterior, Tănase a venit și cu o postare pe pagina sa de Facebook, unde explică de ce procedural PAS a acționat corect.

Sursa Realitatea.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus