Actualitate

Alternative in asigurarea cu locuinte a unor categorii de persoane

Excluderea obligatiei statului de a asigura anumite categorii de persoane cu locuinte (judecatorii, procurorii, ofiterii de informatie si securitate, militarii, politistii si alte categorii) ar putea fi contrabalansata prin promovarea unui concept alternativ de acordare a locuintelor de serviciu pe perioada executarii functiilor respective. Guvernul a sustinut initiativa legislativa a deputatului Alexandru Tanase, in care acesta descrie conceptul respectiv.

Alexandru Tanase propune sa fie completat articolul 12 din Legea privind administrarea si deetatizarea proprietatii publice (din 4 mai 2007) cu o prevedere (litera c), prin care autoritatile publice centrale si locale, precum si institutiile publice ar avea dreptul sa aprobe si sa realizeze, pe terenurile disponibile, aflate in administrarea lor, in limita alocatiilor bugetare, programe pentru constructia locuintelor de serviciu. Acest mecanism ar putea fi extins pe durata exercitarii functiilor de serviciu si asupra altor categorii de beneficiari. Respectiv, va fi stimulata angajarea in serviciul public si reducerea fluctuatiei cadrelor inalt profesioniste din sectorul public.

Mecanismul alternativ propus ar mai stimula autoritatile si institutiile publice sa-si creeze fondul propriu de locuinte, constituind, totodata, o motivare forte pentru angajatii, care nu dispun de locuinte sau nu-si pot permite sa le inchirieze la pret de piata.

Dupa Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *