Timpul.md

Actualitate 11 Octombrie 2016 | 17:07

Ambasada Slovaciei deschide o carte de condoleanţe

Ambasada Slovaciei în Republica Moldova deschide o condică de condoleanţe în legătură cu decesul primului preşedinte al Slovaciei independente. Michal Kovac a decedat pe 5 octombrie, la vârsta de 86 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace.

Michal Kovac a fost la conducerea statului în anii 1993-1998. În 1996, Michal Kovac a refuzat să semneze o lege împotriva subminării ordinii de stat care ar fi afectat libertatea de exprimare.

Actualul preşedinte al Slovaciei, Andrej Kiska, a spus că Michal Kovac a fost preşedinte într-o perioadă dificilă, când o confruntare nemiloasă şi brutală era în curs de desfăşurare având drept miză natura şi viitorul Republicii Slovace pe harta Europei şi a lumii. „Preşedintele Kovac a învins în această luptă. Prin acţiunile sale, acesta a ajutat Slovacia să parcurgă o cale corectă, aducând treptat ţara în familia europeană a naţiunilor şi a statelor libere”, a declarat Andrej Kiska.

Doritorii de a semna în condica de condoleanţe sunt aşteptaţi la sediul Ambasadei Slovaciei pe data de 12 şi 13 octombrie, între orele 10:00 şi 14:00.

Timpul.md

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus