Timpul.md

Actualitate 18 Octombrie 2019 | 12:23

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Moscova NU SE VA OPUNE Unirii R.Moldova cu România

 

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, a oferit un interviu presei de peste Prut în care a vorbit inclusiv despre relaţiile R.Moldova cu România.

Astfel, fiind întrebat dacă Federaţia Rusă este împotriva Unirii R. Moldova cu România, Valeri Kuzmin a declarat că nu este atât de importantă poziţia Rusiei faţă de aceste evenimete, cât este importantă dorinţa cetăţenilor. „Din ceea ce cunosc eu, în R.Moldova doar o minoritate şi-ar dori o astfel de Unire. Nu este treaba noastră. În ceea ce priveşte poziţia oficială a Rusiei, aceasta a fost formulată în acordul care a fost semnat cu R.Moldova încă înainte de cel semnat cu România, în particular, în anii 2000. Rusia a declarat în acel acord că recunoaşte suveranitatea, statul de neutralitate al R.Moldova şi integritatea teritorială în cadrul graniţelor stabilite în decembrie 1990, când încă făcea parte din URSS”, a declarat Valeri Kuzmin pentru Ziarul de Investigaţii.

Amintim că, în noiembrie 2017, Valeri Kuzmin a îndemnat la organizarea unui referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Declaraţii în acest sens el a făcut la Suceava, în cadrul unei conferinţe despre „Dezvoltarea relaţiilor de afaceri ale României cu Federaţia Rusă”, unde a adus ca exemplu Crimeea. Ulterior, Kuzmin a afirmat că declaraţiile acestuia au fost interpretate greşit.

Menţionăm că sondajul IMAS, publicat în septembrie curent, arată că 30% din cetăţenii R.Moldova ar vota pentru Unirea cu România.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus