Timpul.md

CSI / Rusia 22 Februarie 2016 | 10:01

Amnesty International: Rusia este responasbilă de cele mai odioase crime de război în Siria

Rusia este responsabilă de unele dintre cele mai odioase crime de război, care au fost comise în ultimul deceniu, a declarat într-un interviu pentru Sky News, directorul programului de crize al Amnesty Internaţional, Tirana Hassan.

Organizaţia pentru drepturile omului afirmă că, în ultima săptămâna, aeronavele militare ruse au atacat în mod deliberat civili şi salvatori din Siria.

Hassan spune că au fost documentate atacuri asupra şcolilor, spitalelor şi locuinţelor. Ea susţine că, în plus faţă de bombardarea de către ruşi a obiectivelor civile, care, în sine, reprezintă o crimă de război, au loc raiduri repetate asupra aceloraşi locuri deja bombardate, fiind omorâţi salvatorii şi reprezentanţii altor servicii civile, care sosesc la faţă locului pentru a scoate răniţii şi victimele de sub dărâmături.

Activistă pentru drepturile omului se referă la raidul de pe 15 februarie asupra spitalului „Medici Fără Frontiere” din oraşul Maarrat al-Nu’man din provincia Idlib. Acolo, au avut loc patru lovituri aeriene în decurs de câteva minute, fiind înregistrate nouă decese.

Un alt exemplu de crimă de război comisă de Rusia este şi raidul de pe 15 februarie asupra spitalului din oraşul Azaz. Kremlinul continuă să insiste că loviturile sale aeriene ţintesc exclusiv ţintele militare al ISIS. 

sursa: paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus