CSI / Rusia

Amnesty International: Rusia este responasbilă de cele mai odioase crime de război în Siria

Organizaţia pentru drepturile omului afirmă că, în ultima săptămâna, aeronavele militare ruse au atacat în mod deliberat civili şi salvatori din Siria.

Hassan spune că au fost documentate atacuri asupra şcolilor, spitalelor şi locuinţelor. Ea susţine că, în plus faţă de bombardarea de către ruşi a obiectivelor civile, care, în sine, reprezintă o crimă de război, au loc raiduri repetate asupra aceloraşi locuri deja bombardate, fiind omorâţi salvatorii şi reprezentanţii altor servicii civile, care sosesc la faţă locului pentru a scoate răniţii şi victimele de sub dărâmături.

Activistă pentru drepturile omului se referă la raidul de pe 15 februarie asupra spitalului „Medici Fără Frontiere” din oraşul Maarrat al-Nu’man din provincia Idlib. Acolo, au avut loc patru lovituri aeriene în decurs de câteva minute, fiind înregistrate nouă decese.

Un alt exemplu de crimă de război comisă de Rusia este şi raidul de pe 15 februarie asupra spitalului din oraşul Azaz. Kremlinul continuă să insiste că loviturile sale aeriene ţintesc exclusiv ţintele militare al ISIS. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *