Ultima oră

Analiştii politici ruşi anticipează o carieră politică lungă şi de succes pentru Mihail Prohorov

Unul dintre susţinătorii lui Prohorov, jurnalistul Aleksndr Liubimov, a declarat că rezultatul bun înregistrat de acesta – respectiv locul al treilea cu 7,7 la sută din voturi, potrivit rezultatelor preliminare – arată că miliardarul s-a implantat pe scena politică şi ar putea, cu timpul, să devină un lider naţional, aşa cum este în prezent Vladimir Putin.

Prohorov le-a spus el însuşi susţinătorilor săi că nu va părăsi politica deoarece el niciodată nu renunţă la un lucru făcut doar pe jumătate. "Sunt bucuros că am reuşit să ajung aproape de Ghennadi Ziuganov, iar acesta este începutul construirii unui nou sistem politic", a declarat el.

Prohorov le-a reamintit tuturor despre planurile sale de a lansa un nou partid politic şi a repetat că nu va accepta un post guvernamental în preşedinţia lui Vladimir Putin. În plus, el a declarat că este în favoarea tuturor formelor de activism civic, dar se opune categoric acţiunilor revoluţionare.

O situaţie interesantă este aceea că Vladimir Putin l-a sunat pe Prohorov la scurt timp după încheierea votului şi i-a urat succes în viitoarea sa carieră politică.

Alţi analişti sunt de acord că perfomanţa înregistrată de Prohorov a fost destul de bună, dar nu s-au grăbit să îl ridice pe politicianul miliardar la nivelul lui Putin. "Putem să ne amintim rezultatul lui Jirinovski de la alegerile prezidenţiale din 1993, când s-a clasat al treilea după Elţîn şi Ruţkoi. A fost startul pentru Jirinovski de a intra în rândul elitei politice", a declarat pentru RIA Novosti analistul politic Pavel Sviatenkov, adăugând că este posibil ca Prohorov să îşi creeze propriul grup parlamentar la viitoarele alegeri pentru Dumă.

Expertul politic Vladimir Slatinov a fost de acord că rezultatul lui Prohorov este senzaţional şi l-a numit "noul star politic de la nivel naţional". El a adăugat că Prohorov a folosit alegerile ca un instrument politic puternic şi a obţinut cel mai bun rezultat în cel mai scrut timp posibil.

Directorul Institutului de Strategie Naţională Stanislav Belkovski a declarat pentru RIA Novosti că victoria lui Prohorov asupra lui Jirinovski a fost un punct crucial care îi va permite miliardarului să rămână în politică şi chiar să participe la noul Guvern.

Via Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *