Timpul.md

Actualitate 8 Iunie 2017 | 11:02

Ancheta în cazul copilului abuzat la grădiniţă, finalizată

Au fost încheiate concluziile evaluării cazului de violenţă asupra copilului de la o grădiniţă din Chişinău, semnalat recent de mass-media. Urmare a anchetei, Direcţia Generală Educaţie, Tineret, Sport a Consiliului municipal Chişinău urmează să întreprindă măsurile de rigoare cu privire la sancţionarea disciplinară a directoarei pentru tolerarea comportamentului abuziv al cadrelor în raport cu copii şi inacţiune după sesizarea efectuată de părinţi.

De asemenea, s-a constatat că educatoarea şi ajutorul de educatoare au depus cerere de demisie încă pe 31 mai.

Totodată, la indicaţia premierului Pavel Filip, a demarat procesul de elaborare a procedurii de organizare a evaluării la scară naţională a tratamentului copiilor în instituţiile de educaţie timpurie. În acest proces sunt antrenate Comisiile multidisciplinare de la nivelul autorităţilor locale. Totalurile evaluării naţionale și măsurile ce se impun a fi realizate vor fi prezentate spre examinare și aprobare Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului până pe 5 iulie 2017, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Cazul a ajuns în atenţia premierului pe 1 iunie, care a solicitat, de urgență, constituirea unui grup de lucru intersectorial pentru cercetarea în amănunt a acestuia. Membrii grupului au comunicat cu directoarea grădiniței, cu educatorii, precum şi cu părinţii.

De asemenea, mai mulţi copii din grupa educatoarei vizate au fost evaluați de psihologi experimentați. Astfel, cazuri de abuz verbal în raport cu copiii din grupa respectivă au fost confirmate, atât de educatoare, cât şi de copii.

Sursa: trm.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus