Ultima oră

Angela Merkel: Aderarea la UE depinde de ritmul reformelor din statele aspirante

Într-un interviu cu analistul politic Cornelius Adebahr înaintea conferinței, Merkel a anunțat că guvernul german a decis să organizeze întâlnirea la cel mai înalt nivel, invitând premieri și miniștri de externe și ai economiei din Balcanii de Vest, pentru a marca centenarul izbucnirii Primului Război Mondial.

‘Ne-am gândit la o modalitate de a marca centenarul nu doar prin a ne reaminti de trecut, dar și prin a privi spre viitor’, a declarat Merkel. ‘Guvernul a avut ideea de a invita toate țările din regiune și a le arăta că toate conflictele s-au încheiat și că, în ciuda diferențelor, există o unitate în centru’, a subliniat ea, într-un material video postat pe site-ul guvernului german.

‘Aceasta înseamnă că toate statele din Balcanii de Vest au șansa de a se alătura UE, iar acesta este scopul pe care ele îl urmăresc împreună’, a punctat cancelarul german.

Pe de altă parte, Merkel a respins acuzațiile legate de așa-zisele standarde duble ale UE cu privire la admiterea de noi membri, explicând că procedura de admitere a putut fi observată clar din exemplul Croației, amintind și de rapoartele constante cu privire la evoluția statului de drept și a progreselor democratice și anticorupție din România și Bulgaria.

Sursa: Agerpres.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *