Actualitate

Animalele de companie vor putea fi sterilizate gratuit

La prima etapă au fost alocaţi 300 de mii lei, bani pentru sterilizarea a 400 de câini şi 400 de pisici. Iniţiatorii programului şi-au propus să prevină creşterea numărului animalelor fără stăpân, precum şi de a asigura acces tuturor persoanelor care deţin un câine sau o pisică la serviciile de sterilizare.

Posesorii de animale de companie vor trebui să sune la numărul de telefon: (022)74-7 5-20 pentru a înregistra comanda, iar în termen de 24 de ore vor fi apelaţi de clinica veterinară pentru programare la procedura de sterilizare.

La prezentarea animalului la clinică, stăpânul acestuia va trebui să prezinte copia buletinului de identitate, certificatul de înregistrare a animalului eliberat de către Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (dacă există), declaraţia privind sterilizarea animalului, care va fi completată la clinică. După sterilizare, animalului i se va aplica pe urechea stângă un tatuaj cu număr de identificare.

Respectând aceeaşi procedură, vor putea fi sterilizate şi animale ale străzii, dacă vor fi prinse şi aduse de persoane fizice sau de voluntari ai organizaţiilor de protecţie a animalelor.

Autorităţile locale au elaborat şi lansat proiectul la iniţiativa asociaţiilor de protecţie a animalelor. Serviciile de sterilizare vor fi prestate de către Fundaţia de binefacere moldo-germană pentru protecţia animalelor „LAIKA”.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *