Economie

ANRE a aprobat noi tarife pentru distribuirea energiei electrice de Gas Natural Fenosa

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat tarife noi pentru distribuirea energiei electrice de Gas Natural Fenosa.

Astfel la 31 ianuarie 2015, ANRE a adoptat hotărârea privind tarifele provizorii pentru serviciul de distribuție a energiei electrice. În consecință în rețelele de tensiune înaltă de 35-110 kV a fost stabilit un tarif de șapte bani pentru un kWh, în rețelele de tensiune medie de 6-10 kV un tarif de 28 de bani pentru kWh, iar în rețelele de tensiune joasă de 0,4 kV un tarif de 33 de bani pentru un kWh. În total rezultă un tarif de distribuție de 68 de bani pentru un kWh, dublu față de fostul tarif de distribuție stabilit în mai 2012.

Administrația ANRE își argumentează decizia prin necesitatea „continuării procesului de deschidere a pieței de energie și întru asigurarea alimentării fiabile a consumatorilor finali cu energie electrică”.

O astfel de majorare semnifică că și tariful final trebuie să crească. Deocamdată ANRE nu s-a decis să ajusteze tariful final și a adoptat o altă hotărîre prin care menține în vigoare pe cel de 1,58 lei pentru un kWh, aprobat pe 11 mai 2012.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *