Timpul.md

Actualitate 4 Februarie 2018 | 13:35

Anunţ de ultimă oră al şefului CIO: Boxul ar putea fi scos de la Jocurile Olimpice din 2020

Boxul ar putea fi scos din programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, avertizează Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO).

Comitetul executiv al CIO şi-a exprimat dezacordul faţă de modul în care funcţionează Asociaţia Internaţională de Box (AIBA). Nemulţumirile s-au iscat din cauza unui raport intocmit de forul internaţional, ce vizează finanţări, arbitraje sau programe antidoping.

Thomas Bach, şeful CIO, a tras un semnal de alarmă de la Pyeongchang, acolo vor avea loc JO de iarnă (9-25 februarie), declarând că boxul ar putea fi scos de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018, dar şi din cadrul Olimpiadei de la Tokyo 2020: "CIO îşi rezervă dreptul de a revizui includerea boxului în programul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018, dar şi din cadrul Olimpiadei de la Tokyo 2020. Suntem extrem de îngrijoraţi de felul în care AIBA este condusă".

Anunţul lui Bach vine la numai câteva zile de la suspendarea ajutorului financiar acordat AIBA, după numirea controversatului om de afaceri Gafur Ragimov, bănuit în SUA de legături cu crima organizată, ca preşedinte interimar al forului pugilistic.

Sursa: Prosport.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus