Actualitate

Apel catre functionarii de stat si angajatii organelor de drept

La 29 iulie vor avea loc cele mai importante alegeri de la constituirea statului independent R. Moldova. Vom alege viitorul european sau stagnarea si saracia. Procesele de democratizare si de afirmare a statului nostru pe plan international au fost compromise de catre actuala guvernare. Partidul Comunistilor, care se afla la putere de opt ani, a subminat institutiile democratice, reducand functiile lor la deservirea intereselor regimului, si a pus functionarii de stat si angajatii organelor de forta in situatii umilitoare de a actiona din frica.

Stiu ca majoritatea functionarilor si angajatilor din organele de stat sunt oameni onesti care incearca sa-si faca cinstit datoria. Stiu ca deseori ei primesc ordine ilegale, stiu ca e foarte greu sa se opuna unui regim criminal si sa riste cu pierderea locului de munca atunci cand au o familie care trebuie intretinuta. Fiecare in parte nu poate schimba situatia si este nevoit sa accepte tacit rigorile sistemului din care face parte.

La 29 iulie, insa, avem o sansa. Impreuna putem schimba lucrurile, putem aduce normalitatea, inclusiv in functionarea institutiilor statului. Sunt convins ca doriti sincer sa nu mai primiti ordine si indicatii, care contravin legii si moralei, si ca preferati sa va faceti cinstit datoria. Experienta si profesionalismul dvs. sunt un patrimoniu care trebuie valorificat spre binele acestui popor. Avem si in continuare nevoie de aportul dvs. in edificarea statului de drept, administrarea treburilor publice si asigurarea ordinii de drept in tara noastra.

Actualul regim a ajuns prea departe in sfidarea legii si bunului-simt. Pe constiinta actualei guvernari sunt cetateni umiliti, furati, torturati si chiar omorati. Acest genocid al propriului popor trebuie oprit. Continuarea politicii bazate pe minciuna si teroare poate avea consecinte dramatice, iar initiatorii acestor faradelegi trebuie sa raspunda in fata legii.

Un rol extrem de important in normalizarea situatiei si afirmarea legalitatii o au colaboratorii SIS, MAI, CCCEC, Procuraturii, organelor fiscale si judecatoriilor. Ei au potentialul necesar pentru a readuce increderea cetateanului in organele de drept si justitie si pentru a reabilita imaginea Republicii Moldova in lume.

La 29 iulie putem indrepta lucrurile. Votul impotriva regimului Voronin este actul civic al fiecarui om, care spune NU faradelegii, violentei si urii.

Va indemn sa demonstram unitate, clarviziune si curaj, sa debarcam prin puterea votului un regim antipopular si antidemocratic si sa oferim cetatenilor nostri sansa unei vieti libere si demne.
 

Cu profund respect, Vlad Filat,
Presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova

 

Achitat din fondul electoral al formatiunii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *