Timpul.md

Atitudini 20 Decembrie 2011 | 05:46

Apropo de gândirile şi răzgândirile Angelei Sârbu

Directoarea postului naţional de televiziune, Angela Sârbu, s-a răzgândit. 

Aceasta şi-a retras cererea de demisie depusă pe 9 decembrie la Consiliul de Observatori al „Teleradio-Moldova”.
„Nu vreau să dau vina pe nimeni, dar în aceşti doi ani puteau fi făcute mai multe lucruri la TRM. Am avut o discuţie cu preşedintele TRM, Constantin Marin, şi cu preşedintele CO, Eugen Râbca, şi am decis să ne mai acordăm o şansă în continuarea reformelor", a declarat Sârbu în cadrul şedinţei CO.

Din explicaţiile Angelei Sârbu nu se întrevăd limpede nici cauzele demisiei, nici motivele răzgândirii. Ce ar trebui să înţeleagă publicul spectator? Că doamna director a dorit să schimbe faţa televiziunii, dar cineva (pe care dânsa nu-l numeşte) nu a susţinut-o în aceste bune intenţii? Şi dacă „în cei doi ani puteau fi făcute mai multe lucruri la TRM”, din cauza cui nu au fost făcute? Ar fi fost bine să avem nişte răspunsuri clare la aceste întrebări, deoarece e vorba totuşi de o televiziune publică, plătită din impozitele noastre. E greu de crezut că, doar după o simplă discuţie purtată cu şefii de la „Teleradio-Moldova”, directoarea televiziunii publice şi-a recăpătat brusc încrederea în „continuarea reformelor”…
Ceva nu se spune până la capăt, iar aceasta se numeşte lipsă de transparenţă. Faptul e regretabil, mai ales dacă ne gândim că odată cu venirea Angelei Sârbu la televiziunea publică am sperat că aceasta va deveni mult mai deschisă şi ne va trata cu mai multă încredere.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus