Cultură

Artistii moldoveni bursieri la Paris

In premiera, Institutul Cultural Roman (ICR), ofera posibilitatea artistilor din R. Moldova sa candideze la rezidentele de creatie ale ICR Paris in perioada iulie-decembrie 2009. Artistii moldoveni, pe perioada rezidentei, vor avea posibilitatea sa elaboreze proiecte individuale sau in colaborare cu actori culturali francezi si vor beneficia de cazare la Paris pe o perioada de una sau doua luni cu o bursa lunara de 1.500 de euro.

Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia sunt : arte vizuale, curatoriat si critica de arta; muzeologie/muzeografie; muzica si muzicologie; jurnalism; traduceri; cercetare si documentare; arhitectura, urbanism si design; literatura si critica literara; dans, artele spectacolului, film si critica de specialitate; patrimoniu cultural; management cultural; stiinte sociale,economie, psihologie, relatii internationale, drept, stiinte politice, sociologie, filozofie, istorie si istoria ideilor.

Prin acest Program, realizat cu sprijinul ambasadei Romania in Franta, artistii moldoveni vor mai putea sa lucreze in mediul profesional francez, sa stabileasca contacte cu profesionisti din domeniul lor de actiune si sa se implice in implementarea proiectelor internationale. ICR doreste astfel sa coneteze artistii moldoveni la spatiul cultural european.

Dosarele si proiectul trebuie completat in limba franceza (pentru toate domeniile) sau engleza (numai pentru muzica si arte vizuale, daca aplicantul nu cunoaste limba franceza), cu sustinerea ulterioara a unui interviu telefonic in limba romana. Candidaturile pot fi trimise pana la data de 11 mai inclusiv. Fisa proiectului poate fi gasit pe site www.icr.ro – filiala Paris sau www.institut-roumain.org.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *