Timpul.md

Actualitate 5 August 2016 | 10:25

Astăzi are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro

Jocurile Olimpice de Vară, ediția 2016, se deschid astăzi în Brazilia cu o ceremonie ce va fi găzduită de celebrul stadion Maracana din Rio de Janeiro, cu începere de la ora 20.00, ora 2.00 sâmbătă, în Republica Moldova.

Portdrapelul Republicii Moldova, Nicolae Ceban, va conduce delegația noastră compusă din cei 23 de sportivi, antrenori și oficiali, la ceremonia de deschidere, care va fi urmărită de trei miliarde de oameni, conform estimărilor organizatorilor.
Peste 10.000 de sportivi din 206 țări vor concura pentru câștigarea medaliilor puse în joc în cele 306 probe la 28 de sporturi care se vor disputa la Rio. În premieră, la olimpiadă va participa și o delegație a refugiaților.

Cei 23 de atleți moldoveni vor evolua în nouă discipline olimpice: atletism, caiac-canoe, haltere, judo, lupte, natație, taekwondo, tenis și tir cu arcul. Tot astăzi se va desfășura runda de clasament la tir cu arcul la care va evolua Alexandra Mîrca.
Potrivitunei estimări a cunoscutei reviste americane Sports Illustrated, Republica Moldova este creditată cu câștigarea a două medalii de argint la Rio, prin Serghei Tarnovschi la canoe sprint pe distanța de 1000 de metri și Aaron Cook la taekwondo. 

radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus