Timpul.md

Internațional 18 Iunie 2015 | 08:10

ATAC ARMAT la o biserică istorică afroamericană din oraşul american Charleston: Opt persoane au fost împuşcate

Un bărbat înarmat a deschis focul miercuri seara la o biserică istorică afroamericană din centrul oraşului Charleston, în South Carolina, şi este dat în urmărire, a declarat un oficial din cadrul poliţiei, în urma unor informaţii potrivit cărora opt persoane au fost împuşcate.

Poliţia l-a descris pe suspect ca fiind un bărbat alb, în vârstă de 21 de ani, care poartă o bluză cu mâneci lungi sau hanorac, potrivit ziarului The Post and Courier din Charleston. Publicaţia citează informaţii neconfirmate, potrivit cărora opt persoane ar fi fost împuşcate.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Charleston, Charles Francis, a declarat că atacul a avut loc la Biserica episcopală metodistă africană (AME) Emanuel către ora locală 21.00 (vineri, 4.00, ora României).

Poliţia îl caută în continuare pe suspect şi nu deţine informaţii despre victime, a declarat Francis. Alte detalii nu erau disponibile imediat.

Postul de televiziune WGHP din North Carolina, afiliat Fox, relatează pe site că unele dintre victime ar fi murit.

Postul local WCSC relatează că agenţi FBI se aflau la faţa locului. Poliţia federală nu a putut fi contactată imediat, precizează Reuters.

Potrivit site-ului bisericii, lăcaşul are una dintre cele mai mari şi mai vechi comunităţi din regiune.

Biserica a fost construită în 1891 şi este considerată un monument istroic, potrivit National Park Service.
sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus