Actualitate

Atleta Zalina Margieva s-a calificat în finală la Olimpiada de la Rio

Ea s-a calificat în actul decisiv al concursului după ce a înregistrat în cea mai bună încercare rezultatul de 71,72 metri. Acest indice este al cincilea în lista sportivelor calificate. Finala se va desfășura pe 15 august.

Sora performerei, Marina Margiev-Nichișenco s-a situat pe locul 24 cu rezultatul de 65,19 metri. În concurs au participat 32 de concurente.

Coechipiera Dimitriana Surdu a fost penultima în concursul aruncarea greutății. Ea a obținut în cea mai bună încercare rezultatul de 15,25 metri.

Halterofila Natalia Prișcepa s-a clasat pe locul 12 printre 15 competitoare în concursul de pînă la 75 de kilograme. Ea a însumat la cele două probe 213 kilograme (97 kg la smuls și 116 kg la stilul aruncat). Turneul a reunit 15 participante.

Deocamdată, cea mai bună evoluție printre membrii echipei moldovene o are halterofilul Alexandru Șpac din Bălți care s-a clasat pe locul cinci la categoria de greutate pînă la 77 de kilograme. Un loc 7 a obținut coechipierul Serghei Cechir (69 kg), de asemenea, în concursul de haltere. Ambii vor fi premiați de Guvern pentru evoluțiile bune.

Anterior, arcașa Alexandra Mîrcă s-a situat pe locul 17. Tenismanul Radu Albot a fost eliminat din concurs în turul doi, iar înotătorii Alexei Sancov și Tatiana Chișcă au părăsit competiția în faza inaugurală.

Pe 14 august, Lilia Fisikovici va participa în cursa feminină de maraton. Apoi, Natalia Stratulat va concura în proba de aruncare a ciocanului, iar Vladimir Letnicov la triplusalt. Pe 15 august, va concura şi canotorul Serghei Tarnovschi. Peste o zi, Serghei Marghiev va intra în concursul masculin de aruncare a ciocanului. Prima luptătoare din Moldova care va concura la Rio este Mariana Cherdivară-Eşanu.

Ivan Emilianov va începe evoluţia la Jocurile Olimpice pe 18 august, cînd va participa în concursul masculin de aruncare a greutăţii.

Luptătorul Evgheni Nedealco va intra în competiție în ziua de 19 august, zi în care se vor alinia la start și canotorii. Sub drapelul moldovenesc, vor debuta la Olimpiadă fraţii ucraineni Serghei şi Oleg Tarnovschi, care vor concura în proba de canoe dublu.

La 20 august un alt moldovean naturalizat, britanicul Aaron Cook, va participa în concursul de taekwondo. În ultima zi a Jocurilor Olimpice vor evolua luptătorul Nicolae Ceban şi maratonistul Roman Prodius.

Lotul moldovean este alcătuit din 23 de sportivi.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *