Timpul.md

Actualitate 25 Iunie 2018 | 10:44

Au fost depistate două focare la cultura tomatelor

În cadrul planului de monitorizare a organismelor dăunătoare și de carantină STSA Ialoveni, pe data de 18 iunie, s-a depistat două focare la cultura tomatelor în teren protejat cu daune produse de Tuta absoluta.

Imediat producătorilor le-au fost înaintate recomandări de lichidare a focarelor. Parţial au fost eliminate toate plantele atacate și distruse prin ardere.

Totodată, s-a recomandat instalarea capcanelor feromonale pentru capturarea dăunătorului în masă, atât în interiorul serei, cât şi pentru teritoriul aferent serei.

Din momentul capturării fluturilor de Tuta absoluta, s-au întreprins măsuri de combatere, inclusiv, aplicarea de tratamente cu insecticide, conform „Registrului de Stat al produselor de uz fitosanitar şi al fertilizanţilor”, permise pentru utilizare în Republica Moldova, ţinând cont de intervalul de pauză până la recoltare.

La moment situația fitosanitară se monitorizează, conform planului de acțiuni întocmit de către colaboratorii DRSA Ialoveni, în colaborare cu Direcția protecția și sănătatea plantelor și agenții economici.

Sursa: prvincial.md
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus