Timpul.md

Sport 26 Februarie 2013 | 06:37

Aur şi argint pentru atleţii moldoveni la Balcaniadă

Atleţii moldoveni au obţinut două medalii la Campionatul de iarnă al Ţărilor Balcanice, care s-a încheiat duminică, 24 februarie, la Istanbul, Turcia.

Vladimir Letnicov(foto) a cucerit aurul în proba de triplusalt cu rezultatul de 16,59 metri, iar Andrei Miticov a fost al doilea în proba de sărituri în înălţime – 2,18 metri, transmite Info-Prim Neo. 

Tot în concursul masculin, Andrei Fedotov s-a clasat pe locul cinci la săritura cu prăjina, iar Ion Siuris, la alergări, 800 m, şi Andrei Miticov, săritură în lungime, au ocupat poziţia a şasea.

La feminin, cele două reprezentante ale Moldovei au fost la un pas de podium. Tatiana Cicanci a fost a patra la triplusalt, iar Irina Tverdohlebova s-a situat pe acelaşi loc la săritura cu prăjina.

În clasamentul pe naţiuni, Moldova s-a clasat pe locurile 7 la masculin şi 10 la feminin.
La cea de-a 18-a ediţie a Balcaniadei de atletism în sală au participat sportivi din 14 ţări.


Dubarenco, prima victorie de turneu din 2013Maxim Dubarenco a câştigat primul său trofeu din acest an. Tenismanul moldovean şi ucraineanul Vladislav Manafov au câştigat la dublu turneul Futures din oraşul Cercasî, Ucraina.

În finală, perechea Dubarenco/Manafov i-a învins pe Artiom Smirnov şi Vladimir Ujilovski, în două seturi, scor 6-3, 6-4. Dubarenco a jucat la acest turneu şi la proba de simplu, unde a ajuns până în sferturile de finală. Fondul de premiere al turneului a fost de 10 mii de dolari.

Dubarenco este membru al echipei naţionale de tenis şi va juca în perioada 5-7 aprilie în Cupa Davis, în deplasare, cu Bosnia, în turul doi al grupei a doua valorice din Zona Euro-Africană.


Un fotbalist ghanez și-a înjunghiat soțiaFotbalistul ghanez John Paintsil a fost arestat, vineri, la Accra, după ce soţia sa a fost înjunghiată, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.
Poliţia a intervenit după un incident domestic, iar Paintsil a fost arestat, deoarece ar fi urmărit-o pe soţia sa în grădina unui vecin, iar apoi ar fi înjunghiat-o. Victima, care şi-a pierdut cunoştinţa după atac, a fost internată cu leziuni grave la ochi.
Paintsil a fost, între altele, component al echipelor „West Ham” şi „Fulham”, dar şi al naţionalei Ghanei participantă la ediţiile 2006 şi 2010 ale Cupei Mondiale. În acest an, el a participat la Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie la care Ghana s-a clasat pe locul patru.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus