Timpul.md

Externe 13 Noiembrie 2015 | 14:07

Austria va construi un gard de 3,7 kilometri la frontiera cu Slovenia

Guvernul austriac a anunțat, vineri, că va instala un gard cu o lungime de 3,7 kilometri, sub forma unui grilaj simplu, la frontiera sa cu Slovenia, pentru a întări controlul asupra afluxului de imigranți, informează agenția de presă AFP.

"Va fi un gard simplu, destinat să marcheze clar frontiera" și nu o "împrejmuire", a declarat într-o conferință de presă Josef Ostermayer, ministrul social-democrat al culturii, Constituției și mass-media.

La rîndul său, ministrul de interne al Austriei, Johanna Mikl-Leitner, a afirmat că UE a fost informată cu privire la această măsură, care ar urma să reprezinte o premieră între două țări care fac parte din zona de liberă circulație Schengen.

Acest dispozitiv, cu o înălțime de 2,2 metri, va fi "în conformitate (cu prevederile) Schengen", a dat asigurări Mikl-Leitner, membră a Partidului Conservator.

Lucrările vor începe în două săptămîni la postul de frontieră Spielfeld (sud).

Acest anunț intervine la cîteva zile după ce Slovenia a început să amplaseze sîrmă ghimpată la frontiera sa cu Croația, mai la sud de ruta imigranților și refugiaților spre Europa.

sursa: moldpres.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus