Timpul.md

Ultima oră 21 Mai 2020 | 18:11

BACALAUREAT 2020. Guvernul A ANULAT examenul de BACALUAREAT

Examenele naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea 2020, au fost anulate. Proiectul a fost votat astăzi în plenul Parlamentului.

Potrivit proiectului, pentru elevii care finalizează clasa a IX-a și, respectiv, clasa a XII-a vor fi eliberate certificate de studii gimnaziale, respectiv, diplome de bacalaureat cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” cu calcularea notelor pentru probele de examen în baza notelor obținute pe parcursul claselor VII-IX sau pe parcursul claselor de liceu.

Notele pentru probele de examen reprezintă media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale obținute de elevi pe parcursul claselor VII-IX, respectiv a claselor X-XII la disciplinele respective.

Elevii din clasele a IX-a, a XII-a care nu reușesc să finalizeze acest an de studii cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5”, precum și restanțierii din anii precedenți vor putea susține examenul în următoarea sesiune, în funcție de evoluția situației pandemice.

deschide.md


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus