Timpul.md

Actualitate 17 Octombrie 2017 | 12:16

Benzina şi motorina se ieftinesc cu peste 20 de bani

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi preţuri plafon de comercializare a carburanţilor. Operatorii petrolieri vor afişa, de mâine, preţuri cu 23 de bani mai mici pentru benzină şi motorină.

Preţul plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 va fi de 16 lei şi 97 de bani, iar pentru motorină - 15 lei şi 18 bani.

Noile preţurile plafon vor fi valabile până pe 17 octombrie. Petroliştii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât plafonul stabilit de ANRE.

Acestea au la bază patru componente principale: cotaţiile medii Platts pentru benzină; costurile de tranzacţionare aferente operaţiunii de import, inclusiv costurile de transport şi de asigurare; cota accizelor şi cota taxei pe valoarea adăugată, aplicate în conformitate cu Codul Fiscal şi marja comercială specifică, care cuprinde valoarea cheltuielilor şi profitul companiilor petroliere.

Consumatorii care observă preţuri mai mari pe piaţă sunt îndemnaţi să anunţe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de email anre@anre.md. 

jurnal.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus