Timpul.md

Actualitate 16 Decembrie 2016 | 07:10

Bila albă vs Bila neagră

Șase elevi din Republica Moldova s-au ales cu medalii la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori, care a avut loc în perioada 2–11 decembrie 2016 în orașul Denpasar, pe insula Bali, Indonezia.

Tinerii moldoveni au obţinut o medalie de argint și cinci de bronz. Astfel, elevii și-au demonstrat cunoștințele teoretice și abilitățile practice integrate la trei discipline școlare: fizică, chimie și biologie. Menționăm că la acest concurs au participat 289 elevi din 48 de ţări. Elevii moldoveni, câștigători la olimpiadă, sunt Bogdan Cuza, Mihail Lavric, Alexandru Rudi, Mihaela Eşanu, Nicolae Ducal și Dan Cornescu.
 

Bila neagră


Octavian Armașu, ministrul Finanțelor a identificat doar 47 de milioane de lei pentru alimentația copiilor în grădinițe, din proiectul bugetului de stat pentru 2017. Astfel, meniul copiilor va costa cu trei lei mai mult, adică 21 de lei și 67 de bani. Pentru anul 2016, statul a stabilit un meniu la preţul de 18 lei şi 67 de bani. Deocamdată prevederea a fost acceptată doar de Guvern și urmează a fi discutată în Parlament.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus