Timpul.md

Actualitate 1 Iulie 2016 | 07:30

BILA ALBĂ vs BILA NEAGRĂ

Vezi cine a primit bila albă și cea neagră în această săptămână.

 Bila albăUnica elevă care a obținut nota maximă la toate cele patru examene de bacalaureat, din acest an, este Ana-Maria Țulea din Chișinău, absolventă a Liceului „Dante Alighieri” din sectorul Buiucani. Ea și-a testat cunoștințele la disciplinele limba română, matematică, limba italiană și chimie.

În perioada anilor de liceu, tânăra absolventă a obținut rezultate frumoase la olimpiadele naționale de chimie, biologie, matematică, limba și literatură română și limba italiană.

Bila neagrăFostul ambasador al Republicii Moldova în Austria, dar și fostul viceministru de Externe Andrei Popov s-a arătat profund deranjat, în cadrul unei emisiuni televizate din presa rusofonă, de faptul că fiul său se consideră român. Potrivit fostului ambasador, în școlile românești din R. Moldova, elevii sunt învățați că sunt parte a națiunii române și că națiunea moldovenească a fost inventată de ocupanți.

Mai mult, acesta vrea ca în școli să se predea istoria țării și nu a unei națiuni. Domnul Popov, probabil, nu prea cunoaște istoria și nici nu știe că noi, românii, avem o țară, România Mare.Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus